Menu
Вашата количка

Бръснарски столове

Бръснарският стол е ценна част от оборудването на салона. За да бъде успешен един бръснар има нужда от четири важни неща: талант, отношение, остър бръснач и удобен бръснарски стол. Често клиентите избират салони, в които не само получават добро отношение, приемливи цени на услугите и създават приятелски взаимоотношения с персонала, но и се наслаждават на удобствата, които предлага салона. Ето защо е толкова необходимо да се заложи на качествени мебели и оборудване.  

Виж повече

Как изглежда бръснарски стол

Бръснарски стол 1 - удобство

Емблематичният бръснарски стол не е само мебел, върху която да седне клиента по време на процедурата. Той притежава собствена история – всички помним филмите, в които група мъже отиваха на бръснар, само за да обсъдят важни теми или да направят планове за бъдещето си. Производството на бръснарския стол стартира през далечната 1850г. в Америка. Първият бръснарски стол с поставка за крака и подвижна облегалка е патентован  през 1878г. С течение на годините бръснарския стол става символ на бръснаря. Така е и до днес, бръснарския стол не е само плод на дизайнера за улеснение в ежедневието, но и завършващия почерк на добрия бръснар.

Бръснарският стол може да изглежда по много различни начини в зависимост от характеристиките, които предлага. Повечето бръснарски столове са изработени от еко кожа  и алуминиево или метално тяло. Имат поставка за крака, удобни подлакътници, накланяща се облегалка и регулируема поставка за глава. Височината на бръснарския стол може да се регулира според нуждите на използващия. Бръснарските столове притежават въртяща се седалка, която помага на бръснаря при подстригване и оформяне на брадата и прическата на клиента.

Ретро бръснарския стол – много бръснари залагат именно на този вид бръснарски стол, заради винтидж стила, който притежава. Той доставя усещането, за пренасяне в отминали години, където бръснарницата е била знаково място в живота на хората.

Иновативен бръснарски стол – този вид столове носят със себе си елегантност и стил. В модерното ежедневие, което имаме тези бръснарски столове са предпочитани заради многото технически плюсове, които предлагат. Използват се в много салони, лесни са за поддържане и придават луксозна и приятна атмосфера.

Важното при избирането на бръснарски стол е да знаете какво иска да чувства вашия клиент и къде искате да го пренесете чрез посещението на салона ви.

Как да изберете правилният бръснарски стол

Бръснарски стол 2 - модел

Както вече споменахме много е важно да знаете, какво бихте искали да представлява Вашия бръснарски стол. Все пак ще ви предложим няколко лесни стъпки в избора на качествен стол за Вашия салон:

·         Удобен подглавник – този елемент от бръснарския стол се грижи за комфорта на врата и главата. Някои модели подглавници са напълно подвижни и тяхната височина може да бъде променяна според клиента. Подглавникът е много важно средство при бръсненето и оформянето на брадата;

·         Хидравличен крик за регулиране на височината на седалката -  тази част от бръснарския стол е важна, защото осигурява по-лесна и удобна работа за бръснаря;

·         Падаща облегалка – позицията и се регулира посредством ръчка, разположена отстрани на  седалката. Осигурява абсолютен комфорт на клиента, дори и при по-дълги процедури.

·         Поставка за крака – елемент създаден за грижата на краката по време на изпълнението на процедурата. Обикновено се изработва от хромирана и неръждаема стомана. Много често в този елемент присъства и възглавничка за ходила, която се грижи изцяло за удобството на клиента;

·         Дизайн на бръснарския стол – Това е много важен и завършващ елемент. Именно дизайна на бръснарския стол го прави идеален. Как точно ще изглежда той, от какъв материал ще бъде направен, с каква тапицерия ще бъде облицован, дали ще има подлакътници или други подходящи характеристики. В момента на пазара се предлага огромна гама от продукти, които са произведени според вкуса и нуждите на почти всеки. С избора на точния бръснарски стол, вие слагате завършващата точка във визията на Вашият мечтан салон. 

Бръснарски стол – необходима грижа

Бръснарски стил 3 - ретро

За да запазите своя бръснарски стол в добро състояние за дълго време, ви предлагаме няколко съвета за добра грижа и профилактика, които да прилагате:

·         Ако разполагате с бръснарски стол от кожа, трябва да го почиствате само със специален  препарат за обработка на естествена или изкуствена кожа. Използвайки некачествен и неточен продукт, рискувате да нараните тапицерията и да разрушите състоянието на вашия бръснарски стол;

·         Ако бръснарския стол има метално тяло, то трябва да бъде обработено с препарати против ръжда. Така ще може да запазите неговия красив и бляскав вид за дълго време;

·         В зависимост от покритието на бръснарския стол, е препоръчително да се използват точни препарати за поддържане. Ако бръснарския стол е с винилена повърхност, а вие го третирате с препарат за кожа то неговата външност бързо ще загуби своя представителен вид;

·         Необходимо е да смазвате и почиствате механизмите на бръснарския стол често, за да може плавно да регулирате височината или наклона му;

·         Важно е да уточним, че не е задължително да почиствате своя бръснарски стол със специален препарат след всеки клиент. Може да използвате навлажнена кърпа или препарат за дезинфекция.

Запомнете, че честата и правилна поддръжка запазва живота на бръснарския стол за по-дълго време и улеснява вашата работа.

Бръснарски стол – удобното място за всеки мъж

Хората казват, че всеки мъж трябва да посети поне веднъж в живота си бръснар. Съществуват твърдения, според които бръснарския стол се смята, като трон за клиента. Сядането в бръснарски стол автоматично кара хората да започнат да споделят неща, които иначе не си биха позволили да кажат. Обсъждането на важни теми с напълно непознат човек, гарантира пълна конфиденциалност и носи усещане за спокойствие. Това някои да се погрижи за перфектния Ви външен вид, докато Вие се наслаждавате на приятен разговор или просто релаксирате си е едно наистина зареждащо и необходимо удоволствие. Ето защо има легенда, която гласи че „бръснарят пази истории, които вие дори не може да си представите.“. Поради тези факти бръснарите внимателно избират бръснарския стол, който ще използват. За да могат да предложат най-доброто от себе си и накрая на процедурата всички да останат доволни. И това така наречено мъжко изживяване да се повтори отново. Някои специалисти бръснари, не започват нова работа без своя бръснарски стол. За тях той е част от целият им набор с консумативи за работа.

 

Истината е, че всеки човек запомня местата, на които е бил и начина, по който се е чувствал там. Именно за това ние предлагаме на клиентите си богат избор на професионални, качествени бръснарски столове, отличаващи се с изключителен комфорт и неповторим стил на достъпни цени. Изберете още сега и се доближете с една стъпка до Вашата цел.

Как да изберете правилният бръснарски стол

Бръснарски стол – необходима грижа

Бръснарски стол – удобното място за всеки мъж

Модел: D-0009101-Tonsur RZ-LAYER
Фризьорски/бръснарски стол Tonsur - черенНакланящи се облегалка Метални подлакътници Поставка за глава ратягаще се до +20 смТапицерия- черна еко кожа, устойчива и лесна за почистване и поддръжка Бързо възстановяване тапицираната част - пяна с висока плътностХидравлична помпа за&n..
800.00лв. 870.00лв.
Модел: PQ-IDMS3203BLACK
Стилен и функционален стол UnisexТапицирани подлакътници 5 х 42 смХромирана стойка за кракаВисочината и въртенето могат да се регулират чрез хидравлична помпаИма лост за регулиране на ъгъла на облегалката Тапициран с PVC лесен за почистванеТапицерия: 8 смШирина облегалка 57 смПодглавник 19..
800.00лв. 900.00лв.
Модел: SC-S19N
Бръснарски стол S19NНакланяща се облегалка Тапицерия - черна еко кожа, устойчива и лесна за почистване и поддръжка Бързо възстановяване тапицираната част - пяна с висока плътностХидравлична помпа за регулиране на  височинатаДървени подлакътнициЗаключваща хидравлична помпа с регулируем..
799.00лв.
Модел: MP-Clint B
Бръснарски стол Clint BРетро стилХидравлично, сгъваемо и въртящо се бръснарско креслоМатирана метална структура Вътрешна дървета структура покрита с бързо възстановяваща формата си пянаВисококачествена тапицерия в черно, устойчива и лесна за почистване PVCАлуминиева разпъваща се поставка з..
1,999.00лв.
Модел: MP-Clint BR
Бръснарски стол Clint BRРетро стилХидравлично, сгъваемо и въртящо се бръснарско креслоМатирана метална структура Вътрешна дървена структура покрита с бързо възстановяваща формата си пянаВисококачествена тапицерия в черно, устойчива и лесна за почистване PVCАлуминиева разпъваща се поставка ..
1,999.00лв.
Модел: F-CUT
Бръснарски стол CutТапициран с висококачествена кожа устойчива и лесна за почистванеВътрешна метална структураРазмери:Хидравлична помпаШирина 68 смДължина 110 смМинимална височина 56 смМаксимална височина 70 см..
900.00лв.
Модел: SC-S75N
Бръснарски стол S75NНакланяща се облегалка Тапицерия - черна еко кожа, устойчива и лесна за почистване и поддръжка Бързо възстановяване тапицираната част - пяна с висока плътностХидравлична помпа за регулиране на  височинатаЗаключваща хидравлична помпа с регулируема спирачкаПоставка з..
850.00лв.
Модел: F-FIGARO
Бръснарски стол FigaroИздърплаща се поставка за глава Накланящи се облегалка и стойка за кракаТапицерия - устойчива и лесна за почистване Бързо възстановяване тапицираната част - пяна с висока плътностВътрешна метална конструкцияХидравлична помпа с регулируема височинаРазмери:Ширина 6..
1,500.00лв.
Модел: D-0005751-Fro RZ-FRINGE
Бръснарски стол FroТапициран с висококачествена черна кожа устойчива и лесна за почистванеВътрешна метална структураНакланяща се облегалкаРазмери:Хидравлична помпа 55/69 смШирина 69 смДължина в свито положение 120 смДължина в разпънато положение 158 см Минимална височина с облегалката 120 ..
1,600.00лв. 1,680.00лв.
Модел: F-GLORY BRAUN
Бръснарски стол GloryТапициран с висококачествена черна кожа устойчива и лесна за почистванеВътрешна метална структураНакланяща се облегалка..
1,400.00лв.
Модел: MP-Joey
Бръснарски стол JoeyНакланящи се облегалка Тапицерия- черна еко кожа, устойчива и лесна за почистване и поддръжка Бързо възстановяване тапицираната част - пяна с висока плътностХидравлична помпа за регулиране на височината с диаметър 57 смЗаключваща хидравлична помпа с регулируем..
950.00лв.
Модел: D-0011201-Mae RZ-RZBH005.A37-OLD BRAUN
Бръснарски стол MaeРетро стилХидравлично, сгъваемо и въртящо се бръснарско креслоМатирана метална структура Вътрешна дървена структура покрита с бързо възстановяваща формата си пянаВисококачествена тапицерия, устойчива и лесна за почистване PVCАлуминиева разпъваща се поставка за кракаРегулируем..
1,999.00лв.
Показва 1 до 12 от 143 (12 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин.