Menu
Вашата количка

Фризьорски столове

Фризьорският стол е лицето на вашия салон, за това трябва да бъдете внимателни при неговия избор. Докато фризьорът се грижи за косата обикновено клиентите прекарват дълги часове в салона, поради което е важно да се чувстват удобно по време на престоя си. Именно една малка мебел може да бъде ключа към добрата посещаемост.

Виж повече

Защо е важен фризьорският стол

Фризьорски стол 1 - черни

Колкото и странно да звучи – фризьорския стол може да бъде ключов елемент от успеха на един салон. Има много по-малка вероятност един клиент да повтори посещението си в салон, в който му е било изключително неудобно докато е преминавал през процедурата за коса. Едно боядисване отнема средно между 1 и 3 часа, в които клиента главно седи на фризьорски стол. За това е важно фризьорския стол да може да осигури комфорт и удобство. Първото нещо, на което трябва да се наблегне в изборът на подходящ фризьорски удобство при сядане, което е важно за вашите клиенти и комфортен дизайн, улесняващ работният процес, което е важно за вас, като професионалисти.

Вече се предлагат много видове столове за фризьорски салони. Гамата им започва от стандартни-класически модели и достига до специализирани с широк набор от характеристики и разчупен дизайн, подходящ за всеки вкус и стил. Модерния фризьорски стол е съчетание от всичко необходимо събрано в едно.  При нас ще откриете огромно разнообразие от модели с високо качество на конкурентни цени. Професионални фризьорски столове, оборудвани с всички необходими екстри за максимално улесняване на работният процес. Столовете са  изработени от внимателно подбрани материали, които са гаранция за високо качество и сигурност.

Характеристика на фризьорски стол

Фризьорски стол 2 - кожен

На пръв поглед фризьорския стол изглежда като обикновено кресло, в което хората се настаняват, когато посещават салон за красота. Това далеч не е така, освен красива визия и комфорт за клиента фризьорския стол предлага набор от технически характеристики. Те улесняват до голяма степен работата на фризьора.

Интересен факт е, че основният дизайн на фризьорските столове остава непроменен повече от 70 години. Днес главната разлика се намира в технологията за регулиране на стола. Преди години тя е била ръчна, като зъбни колела и пружини са били използвани в изграждането на механизма. Сега най-често срещаните модели предлагат хидравлична регулация на стола, без това да се отразява на тяхната пазарна цена. Всички модели фризьорски столове, които предлагаме са снабдени със система за контрол на височината, повечето посредством маслен крик, с който се борави изключително лесно само с крак, За да бъде повдигнат столът, дръжката на крикът се натиска няколко пъти докато достигне желаната височина, а за да бъде свален, дръжката се натиска еднократно и се задържа, докато позицията на фризьорският стол се промени в най-ниското си положение. Всичките ни модели са с метални основи – звездовидни, кръгли или квадратни, което осигурява стабилност при сядането, а въртящата се на 360 градуса седалка позволява лесното и бързо достигане на нужната страна за работа. Някои модели фризьорски столове предлагат допълнителни екстри, като поставка за крака и удобни меки и кожени подлакътници, мека и удобна седалка, тапицерия устойчива и лесна за почистване и подръжка

Освен това фризьорския стол трябва да бъде лесен за почистване. Хипотетично в един фризьорски салон посетителите за ден са около 10-12 души. Почистването на фризьорския стол след всеки един от тях е задължително, особено във времената на пандемия, в които се намираме в момента. За това е важно тапицерията на стола да бъде лесна за поддържане, а неговата цялост да гарантира устойчивост при всекидневна употреба.

 

Фризьорски стол – правилно функциониране

Едва ли има по неприятна ситуация от тази, в която фризьорския стол да не работи плавно пред очите на клиента. За да бъдат избегнати тези неловки моменти се препоръчва правилна и навременна грижа за фризьорския стол. Освен почистване на външните части на фризьорския стол трябва да се вземе предвид и неговата обща подръжка. За разлика от стандартните мебели, фризьорските столове имат подвижни части, които служат за завъртане, накланяне или регулация. Тези части имат нужда от профилактика, независимо от гаранцията, която притежава фризьорския стол. Всички механизми трябва да бъдат смазвани след определен период на използване. Важно е да се спомене, че за цялостната поддръжка на фризьорския стол и всяка една друга мебел в салона е добре да се използват само специализирани препарати и консумативи. В противен случай може да бъде нарушен вида и функционалността на продукта.  Цветът на по-голямата част от нашите столове е черен, поради по-голямото търсене и фактът, че петната от боя или друга козметика, които остават по време на работа, почти не си личат

 

Насоки при избора на фризьорски стол

Фризьорски стол 3 - кафяв

Ще ви предложим няколко препоръки и насоки за правилния избор на фризьорски стол. Така ще може да бъдете максимално информирани и подготвени за неговото закупуване:

·         Дизайн на фризьорския стол – не е тайна, че външният вид е първият фактор, който се наблюдава преди покупка. Важно е дизайнът на фризьорския стол да допълва цялостния декор и интериор на салона, в който ще се използва. Ето няколко примера: трябва да бъде свързан със стила на салона, цветовата гама и пространството. Няма да бъде добре да се закупи фризьорски стол, който да не отговаря на цялостната визия на салона или пък да бъде много широк и да заема прекалено пространство;

·         Височина, размер и компактност на фризьорския стол – много хора подценяват този аспект при избора на фризьорски стол. Преди покупка е много важно да премерите мястото, което потенциално ще заеме фризьорския стол. Още един важен детайл е изборът на височина на стола или функция за нейната регулация. Повечето срещани продукти вече имат регулационна система, защото е необходимо височината по време на работа да бъде подходяща и удобна за фризьора;

·         Цена на фризьорския стол -  когато се отнася за оборудване на фризьорски салон, е необходимо приоритет да бъде качеството, а не цената. Не само новостартиращи, но и стари бизнеси често подценяват този факт. Няма значение колко добър е персоналът на салона или колко са хубави процедурите, които се изпълняват в него. Клиентът винаги ще се довери първо на инстинкта си за удобство и след това на доброто отношение. По-добре е да се вложат средства в един качествен фризьорски стол, отколкото в десет нискобюджетни или некачествени такива.


·         С грижа към клиента – в крайна сметка всяка една от услугите, които се предлагат в салон за красота са предназначени именно за крайния потребител. Защо фризьорският стол има чак толкова голямо значение, когато фокуса на салона е насочен към добрите процедури, които предоставя. Ами защото точно от фризьорския стол зависи, както добре свършената работа на фризьора, така и хубавото усещане за престой на клиента. Ако един човек дълго време изпитва дискомфорт, то тогава той едва ли ще посети отново мястото, което го е накарало да се чувства така. При условие, че вашите фризьорски столове са удобни не само за сядане, но и за работа, то може да бъдете сигурни, че сте осигурили, както на клиентът, така и на стилистът възможно най-доброто изживяване.

В крайна сметка всичко се свежда до баланс на изброените фактори. Когато разполагате с качествени мебели и коректно обслужване, то вашия успех със сигурност е гарантиран. При нас ще откриете много модели качествени фризьорски столове на изключително достъпни цени. За по-добър интериор комбинирайте столовете с измивната колона. Разгледайте нашите пакетни предложения и изберете тези, които могат да бъдат подходящи за вашия бюджет, място с което разполагате в салона и не на последно място какъв цвят ще отива на интериора на салона ви. Стил и Грация предлагаме огромно разнообразие от фризьорски столове и цялостно фризьорско оборудване на изключително изгодни и достъпни цени,  сигурно пазаруване и бърза доставка на избраните артикули.

Защо е важен фризьорският стол

Характеристика на фризьорски стол

Фризьорски стол – правилно функциониране

Насоки при избора на фризьорски стол

Модел: PQ-IDMS3203BLACK
Стилен и функционален стол UnisexТапицирани подлакътници 5 х 42 смХромирана стойка за кракаВисочината и въртенето могат да се регулират чрез хидравлична помпаИма лост за регулиране на ъгъла на облегалката Тапициран с PVC лесен за почистванеТапицерия: 8 смШирина облегалка 57 смПодглавник 19..
800.00лв. 900.00лв.
Модел: AS-114830
Професионална детска възглавничка за монтиране на всеки фризьорски столМека възглавница, висококачествена тапицерия и солидна изработка гарантират най-високо качество. Възглавницата е оборудвана с престилка, която предпазва стола от замърсяванеРазмери на опаковката: 47 х 20 х 32 смТегло 2 кг..
85.00лв.
Модел: BF-51129
Възглавничка за фризьорски стол за деца CH-C004Тапицерия черна еко кожа, бързо възстановяваща формата си,устойчива и лесна за почистванеПомощно средство за удобство на децатаРазмери: 42 х 29 х 16 смТегло 2 кг..
75.00лв.
Модел: SC-S73rojo
Фризьорски стол S73NAGPVC тапицерия еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностКръгла основа от неръждаема стомана 55 смХидравлична помпа за контролиране на височината 44 / 54 смРазмери:Подлакътници 46 х 7 смШирина 63 смДължина 50 смПодлакътници 4..
399.00лв.
Модел: SC-S73N
Фризьорски стол S73NPVC тапицерия черна еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностКръгла основа от неръждаема стомана 55 смХидравлична помпа за контролиране на височината 44 / 54 смРазмери:Подлакътници 46 х 7 смШирина 63 смДължина 50 смПодлакътни..
499.00лв.
Модел: SC-S73G
Фризьорски стол AfroditaPVC тапицерия еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностКръгла основа от неръждаема стомана 55 смХидравлична помпа за контролиране на височината 44 / 54 смРазмери:Подлакътници 46 х 7 смШирина 63 смДължина 50 смПодлакътници..
499.00лв.
Модел: SC-S06N
Фризьорски стол S06NPVC тапицерия черна еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностКвадратна  основа от неръждаема стомана 55 смХидравлична помпа за контролиране на височината 42 / 50 смРазмери:Ширина 63 смДължина 55 смПодлакътници 47 х 5,7 с..
420.00лв.
Модел: SC-S74G
Фризьорски стол ArtemisaPVC тапицерия еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностКръгла основа от неръждаема стомана смХидравлична помпа Размери:ПодлакътницисмШирина  смДължина  смПодлакътници  смВисочина c облегалка см..
499.00лв.
Модел: D-BANG
Фризьорски стол BangВисококачествена PVC пяна с висока плътност и бързо възстановяванеТапицерия устойчива и лесна за почистване и подръжкаВътрешна дървена конструкцияКвадратна основа хромиранаХидравлична помпа със спирачкаРазмери:Ширина 65 см Дължина 60 см Минимална височина 48 с..
480.00лв.
Модел: D-BOB ROUND
Фризьорски стол BOB ROUND PVC тапицерия черна еко кожа устойчива, лесна за почистване и подръжкаБързо възстановяване на пяна с висока плътностДървена вътрешна конструкцияЗаключваща хидравлична помпа с регулируема спирачкаКръгла черна основа 55 смРазмери:Височина 43/54 смШирина  68/67 ..
770.00лв.
Модел: RZ-BOHO
Фризьорски стол BohoБързо възстановяване на тапицираната част - пяна с висока плътностВътрешна дървена структура Хидравлична помпа със спирачкаКръгла основа от неръждаема стомана 56 смРазмери:Ширина 61 смДълбочина 40 смМинимална височина 44,5 смМаксимална височина 57 смТегло 17 кгМаксимална теж..
540.00лв.
Модел: D-0009111-BRAID-N RZ-CHIC -Q
Фризьорски стол BraidБързо възстановяване на тапицираната част - пяна с висока плътностВътрешна дървена структура Хидравлична помпа със спирачкаКвадратна основа от неръждаема стомана Размери:Ширина 63 смДълбочина 48,5 смМинимална височина 45 смМаксимална височина 60 смОснова 48 смТегло 27,..
595.00лв.
Показва 1 до 12 от 228 (19 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин.